Vi skapar kraft mellan människor

            

Uppdrag Om NOX Community Konsultprofil Starta eget

Vår drivkraft och passion är att matcha din kompetens och personlighet med rätt gig. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som egenföretagare att hitta rätt uppdrag, därför är vår modell väldigt simpel och transparent. När du blir en del av vårt nätverk får du ta del av våra uppdrag, våra aktiviteter och vara en del av ett större sammanhang. Vi gör helt enkelt allt för dig som det traditionella konsultbolaget gör för sina anställda, men utan exklusivitet och på dina villkor. Välkommen in i NOX-värmen.


Registrera dig hos NOX


The NOX way


 

1
Registrera dig hos oss
2
Lär känna oss genom våra event


3
Vi skickar relevanta förfrågningar till dig
4
Vi går tillsammans på intervju

 

5
Du sätter timpris, vi tar 10% av kundpris


6
Vi speglar kundens betalningsvillkor + 5 dagar


7
Vi följer upp uppdraget
8 
CSR integrerat via Help2HelpEgen, tillsammans med oss

 

Att vara egenföretagare kan vara underbart, men att vara egen tillsammans med andra är ännu bättre. Vi driver ett nätverk av egenföretagare som alla driver sina egna bolag och tillsammans blir vi kollegor i NOX Community. Som egen och en del av NOX följer vi dig på din resa och lär känna dig så att vi bättre kan förstå dina önskemål och behov. Att ansluta sig till NOX är självklart kostnadsfritt och som medlem ges du tillträde till våra sociala aktiviteter, utbildningskvällar och uppdrag. Kom gärna och hälsa på, så får vi chans att lära känna dig!

Är du en del av NOX nätverk idag och vill få tillgång till våra förfrågningar, nyheter från sälj och varje morgon få chans att digitalt morsa på andra NOX:are via kaffemaskinen? Registrera dig på vår digitala plattform.


Våra happenings

Konsultprofil


 

Som konsult är din konsultprofil ditt viktigaste verktyg! Det är ditt sätt att presentera dig mot kund, och används i alla säljpresentationer. Med vår samlade erfarenhet, som en ledande it-konsultmäklare i Stockholm och med samlade kunskap av tusentals konsultprofiler har vi sammanställt våra bästa tips och skapat en mall för att underlätta för dig som egenföretagare.        

Mall      Tips

Tips för att komma igång

 

Att bli egenföretagare är för de flesta ett genomtänkt beslut men många tror att det är komplicerat att starta. Faktum är att själva uppstarten av ett bolag inte är så svårt som man kan tro. Du måste inte ha alla bitar på plats innan du startar din verksamhet – det blir ändå sällan exakt så som du tänkt dig. Vi hjälper dig gärna att komma igång!


Om man väntar på det perfekta tillfället är risken stor att man aldrig kommer till skott. Vår erfarenhet är att om du tror på dig själv och din företagsidé, så kör! När du väl tar steget kommer allt annat att falla på plats. Du kommer lära och utvecklas efter vägen.

Se över ditt nätverk av säljkanaler och välj samarbetspartners som matchar dina värderingar och kompetens . Vi är gärna en av dina säljkanaler, men rekommenderar dig alltid att ha flera kanaler som kan hjälpa dig.

Håll din profil på LinkedIn väl uppdaterad och kom ihåg att dina säljkanaler kanske redan finns i ditt nätverk, i form av tidigare kollegor, arbetsgivare eller andra kontakter.

De flesta som kör eget inom IT väljer att köra ett AB , då det ekonomiskt blir mest fördelaktigt. Undersök de olika alternativen och välj den bolagsform som passar dig. På verksamt.se finns det bra information om de olika bolagsformerna och vad de innebär.

När du startar företag är det viktigt att du har rätt försäkringar för dig själv och ditt företag. På verksamt.se finns det bra tips på vilka försäkringar du bör ha på plats innan du startar. Konsultansvarförsäkring, reseförsäkring och pensionsförsäkring är tre exempel på försäkringar för dig som startar eget företag.

Varje intervjutillfälle är unikt, men inför varje tillfälle finns det ett par gyllene tips att tänka på:

  • Läs på noga om företaget och uppdraget, och tänk igenom hur du och dina erfarenheter kan bidra .
  • Förbered en kort presentation om dig själv på 1-3 min.
  • I slutet av intervjun, sammanfatta med dina egna ord uppdraget och stäm av med kunden så att du har uppfattat rollen rätt.
  • Dela därefter med dig av 2-3 meningar om hur du skulle ta dig an uppgiften .

Gör en budget där du ser över både tänkta intäkter och kostnader på kort och lång sikt . Om du är ovan med att göra en budget kan du ta hjälp ifrån svenska baskontoplanen .