Om NOX

NOX drivs med en stark vision om att förbättra arbetsmarknaden för egenföretagare. Vi gör detta genom att skapa möjligheter och sammanhang för egenföretagare i IT-branschen, hjälpa kunder med kompetens i deras digitalisering, vi främjar entreprenörskap inom Tech, inspirerar barn till skapande med teknik och självklart matchar vi fantastiskt duktiga egenföretagare mot olika IT-gig hos våra kunder. Vi tycker det finns något vackert och lärorikt när ett bolag startar och hur dess utveckling tar form, så låt oss berätta hur NOX resa sett ut.

Vi drivs av att förändra arbetsmarknaden, bana väg för egenföretagande och vår resa har bara börjat. Vi driver vårt bolag med mod, kraft, ansvar och massor av kärlek – följ gärna med oss!
— Pernilla Ramslöv VD

Allt började i augusti 2010 när Josef, Pernilla och Mats träffades på en altan i Täby och diskuterade dagens konsultmarknad. Alla hade vi varit delaktiga i traditionella konsultbolag och sett “mäklar-affären” växa fram. Med erfarenhet och insikt från dessa olika affärsmodeller skapades något nytt och unikt, ett bolag som tog det bästa från de två världarna - ett “virtuellt konsultbolag”. De första två åren var NOX kontorslöst. Möten med konsulterna gjordes på caféer och möten med kunderna gjordes i deras lokaler. Den stora utmaningen blev att göra träffar för alla konsulter, men det löste sig i samarbete med våra fantastiska kunder. Vi gjorde spännande nätverksaträffar på bl a Betsson, Rebtel, Tradedoubler och Folksam.

 

Efter drygt 3 år gick NOX in i nästa utvecklingsfas. I takt med att fler och fler kunder gav oss förtroendet så växte vi med fler fantastiska kollegor, vi skaffade ett NOX Place och vi införde alldeles lagom med strukturer och processer. NOX varumärke var vid denna tid nu starkt etablerat på konsultmarknaden. Vi börjar driva opinion, vi pratar framtidens arbetsmarknad på konferenser och sammanhang och augusti 2017 ger vi ut vår första bok “Fixa Gigget – 100 tips att lyckas som egenföretagare i gigekonomin”. Vi tar position som ledare inom gigekonomin i IT-Sverige och det känns som vi bara börjat. I vårt DNA har det alltid varit viktigt att ge tillbaka, till nästa generation och till samhället runt oss. I januari 2018 byggde NOX in CSR i vår affärsmodell, där vi bidrar och stöttar entreprenörskap i Afrika genom crowdfounding. Självklart gör vi det genom att inkludera våra egenföretagare.

Vi drivs av att förändra arbetsmarknaden, bana väg för egenföretagande och vår resa har bara börjat. Vi driver vårt bolag med mod, kraft, ansvar och massor av kärlek – följ gärna med oss!