Starta eget med NOX.png
ian-schneider-66374-unsplash.jpg
chris-lawton-262660-unsplash.jpg

Dags att bli din egen chef?

Många väljer att starta eget för att få möjlighet att styra över sin egen tid, tjäna bättre och samtidigt bara arbeta med det man verkligen tycker är roligt! Att starta eget bolag är dessutom betydligt enklare idag än för bara ett par år sedan. Funderar du på att bli frilansare inom IT/Tech så kanske vi kan hjälpa dig på vägen. Du kanske har frågor om praktiska förehavanden, eller mer långsiktiga frågor kopplat till att vara egenföretagare. Vi på NOX sitter inte på facit och kommer aldrig tala om för dig hur du ska göra, men vi delar gärna med oss av det vi ser och upplever varje dag i vårt arbete med över 1 000 egenföretagande IT-konsulter i Stockholm. Våra lärdomar och vår data analytics om t.ex. priser/marknadstrender/intervjuteknik kanske kan hjälpa dig en bit på vägen, sedan är det du som bestämmer vad som blir bäst för dig!

Hör av dig till oss så berättar vi mer

Om du redan har bestämt dig för att kicka igång så är lättaste sättet att vända dig till verksamt.se direkt (länken öppnas i ett nytt fönster).

Hur lyckas man i konsultrollen?

Skapa förtroende / Kommunicera / Lyssna / Problemlösningsförmåga / Självständig 

Social förmåga / Självförtroende / Förändringsbenägenhet / Nyfiken och vilja utvecklas

Det är många dimensioner som blir viktiga för att egenföretagandet ska fungera över tid. Tittar vi på de fantastiska människor som vi jobbar med så är det ett komplext spektrum av egenskaper. En viktig poäng är att erfarenhet/kompetens inte räcker. Flexibilitet och benägenhet att utmana sig själv är viktiga faktorer som spelar in när du startar igång som egenföretagare.

 

 

Praktiska tips när du letar konsultuppdrag

Här kommer några tips som vi brukar skicka med nyblivna egenföretagare som ska börja leta uppdrag:

  • Välj dina partners med omsorg. Se till att mäklare eller konsultföretag som kontaktar dig har en direktkontakt med kunden så att det inte går flera led mellan dig och kund.

  • Försök att ta dig tid att träffa mäklaren eller företaget du jobbar med, det ger en känsla av vad som är viktigt för företaget i fråga.

  • När du ingår ett avtal med en partner bör du se till så att du inte binder dig till just den leverantören. Exklusivitet kan komma att sätta käppar i hjulen för dig när du letar uppdrag framöver