GoTech

Få en inblick i hur programmering fungerar och investera i din kompetensutveckling

Vi tror på att öppna upp den digitala världen för alla. I vår vardag jobbar vi med stora som små företag där teknik står i centrum för att driva affären framåt. En stor utmaning är att kunna kompetensväxla och utveckla sina medarbetare inom det digitala. Vi ser därför ett växande behov av att förenkla och förklara teknik så att fler kan förstå och ta till sig hur teknik förändrar vår värld idag.

Programmering är framtidens språk och det är något vi alla förr eller senare behöver förhålla oss till. Alla behöver inte bli utvecklare, men om fler förstår vad som driver digitaliseringen framåt tror vi att samarbeten mellan avdelningar kan underlättas och gynna innovation och framtidens affärer.

Vill du testa kod tillsammans med oss? Ta steget och investera i din (eller ditt teams) kompetensutveckling. Boka en programmeringsworkshop, föreläsning eller ställ frågor till oss gotech(at)noxacademy.se  

 

Vanliga frågor & svar

Nej, nej och åter nej. Majoriteten av de vi träffar när vi kör programmeringsworkshop har aldrig sett kod.

Vi brukar variera språk men mest troligt får du lära dig grunderna i programmeringsspråket Python eller baskunskaperna i HTML & CSS (webbprogrammering). Du får testa att bygga din första hemsida och du får rätt verktyg med dig så att du efter workshopen så smidigt som möjligt ska kunna fortsätta koda om du vill.

En vanlig workshop tar 3-4 timmar beroende på anpassat upplägg och behov som efterfrågas.

Kostnaden för en workshop beror på antal deltagare och tid och om det är ett privat event eller företag. Vi skräddarsyr gärna ett upplägg, hör av dig så skickar vi ett förslag!

Syftet med workshopen är att kliva ur sin comfort zone och testa på något nytt i en öppen och rolig miljö. När vi vågar göra saker som vi aldrig har gjort förut blir vi mer öppna för kreativitet och nytänkande. Det är en utmärkt teamaktivtet då vi även lägger stor vikt vid samarbete och att lära av varandra.

Vilken laptop som helst fungerar, resten fixar vi på plats.

Vi jobbar individuellt och i par för att lära av varandra med fokus på upplevelse och inte på resultat. Workshopen handlar till stor del om att testa på något nytt i en grupp där det är helt okej att göra fel. För många handlar det om att lära sig att lära och därför blir det ofta en härlig och energifylld stämning när man låter gruppen programmera fritt i slutet av workshopen.

 
 

Workshop – Programmering

  • Introduktion: Vad innebär egentligen digitalisering?

  • Varför behöver vi förhålla oss till programmering?

  • Grunderna i vad programmering är och hur rollen som utvecklare fungerar

  • Definition av olika språk och varför de finns

  • Individuell programmering - vi testar HTML & CSS eller Python

  • Parprogrammering - vi programmerar tillsammans i HTML & CSS eller Python

  • Reflektion - Hur applicerar jag den kunskapen jag lärt mig i mitt dagliga jobb?

Föreläsning – Future of work

Vi pratar om hur vår arbetsmarknad och vårt samhälle förändras där IT/teknik idag är en av de starkaste drivkrafterna i denna förändring. Alla organisationer arbetar med digitalisering i någon form idag, så hur kan vi hålla oss ajour med denna utvecklingen och vilka kompetenser kommer att vara viktiga framöver?

Detta är en föreläsning med massor av insikter, trender och intressant fakta men också inbjudande till reflektion och diskussion kring hur ert företag tar plats på en förändrad arbetsmarknad, vilket brukar bli ett underlag för vidare interna diskussioner på temat “future of work”.

maria-madde-pernilla-med-cod-i-ansiktet.jpg
NOX-the-gig-economy-presentation.jpg