Vanliga frågor & svar

Nej, nej och åter nej. Majoriteten av de vi träffar när vi kör programmeringsworkshop har aldrig sett kod.

Vi brukar variera språk men mest troligt får du lära dig grunderna i programmeringsspråket Python eller baskunskaperna i HTML & CSS (webbprogrammering). Du får testa att bygga din första hemsida och du får rätt verktyg med dig så att du efter workshopen så smidigt som möjligt ska kunna fortsätta koda om du vill.

En vanlig workshop tar 3-4 timmar beroende på anpassat upplägg och behov som efterfrågas.

Kostnaden för en workshop beror på antal deltagare och tid och om det är ett privat event eller företag. Vi skräddarsyr gärna ett upplägg, hör av dig så skickar vi ett förslag!

Syftet med workshopen är att kliva ur sin comfort zone och testa på något nytt i en öppen och rolig miljö. När vi vågar göra saker som vi aldrig har gjort förut blir vi mer öppna för kreativitet och nytänkande. Det är en utmärkt teamaktivtet då vi även lägger stor vikt vid samarbete och att lära av varandra.

Vilken laptop som helst fungerar, resten fixar vi på plats.

Vi jobbar individuellt och i par för att lära av varandra med fokus på upplevelse och inte på resultat. Workshopen handlar till stor del om att testa på något nytt i en grupp där det är helt okej att göra fel. För många handlar det om att lära sig att lära och därför blir det ofta en härlig och energifylld stämning när man låter gruppen programmera fritt i slutet av workshopen.